Na výlet bez lidí #1 - Váté písky

14. května 2021

Kalda
1. díl seriálu Na výlet bez lidí. Dnešní zastávka je oblast Váté písky. Jak vypadá? Je tam opravdu písek? To se dozvíte v tomto díle.


ÚVOD

Tato nová série bude o tipech, kam můžete jet na výlet. Ano, vím, že jsou tu jiné webové stránky, nebo články s podobným nápadem. Já bych chtěl vám ukázat místa v České republice, kam si můžete zajet i na dovolenou. Jsou lidi, co jedou na výlet raději někam, kde je málo lidí. Proto jsem udělal tuto sérii. V každém díle bude nějaký tip, kam vyrazit.

Pokud byste se chtěli o nějakém místě také podělit, napište na jankalista@bladewood.cz. Pošlete nějakou fotku z tohoto místa a popis, co je tam zajímavé.

 

VÁTÉ PÍSKY

V tomto díle se vydáme do okolí Brna na tak zvanou Moravskou Saharu.

 

informace: Váté písky jsou národní přírodní památka. Leží na Jižní Moravě kousek od Bzence. Je to území místy pokryté až 30 metrů silnou vrstvou písku, což je pozůstatek po moři. Podle vzhledu se mu říká Moravská Sahara. Nejlépe dochovaná část je kolem vlakové železnice, protože nebyla zalesněna kvůli bezpečnostní zóně kolem kolejí. Žijí zde vzácné druhy zvířat a rostlin.

 

Foto "země" v lese:


 

Na výletě jsem zde byl s kolem. Sestavil jsem si krátký okruh:

Na kole to celkem šlo, ale v lese byl problém, že jsem musel kolo tlačit, protože se hodně bořilo do písku. Potom na cestě už to jelo lépe. Místo je to nádherné. Můžete tam vidět například ještěrky nebo nějaké druhy květin.

Při trase, kterou jsem si vybral, se těží písek. Je tam hezky vidět na celou oblast.





Reklama

MAPA

ZÁVĚR

+ je to hezká příroda

+ málo lidí

- nic mě nenapadá

Když jsem tam byl, nebyl tam jediný člověk. Všem doporučuji.

 






Diskuze

Pro vstup do diskuze se přihlašte


Reklama



Reklama