Rady o Betta bojovnici pro začínající chovatele

27. července 2021

Terka
Máte betta bojovnici? Nevíte, co s ní? Víte vůbec kdo to je? Zde máte nějaké rady pro začátečníky.


Když si lidé koupí akvarijní rybičku betta bojovnici, tak jim většinou zplesniví. Víte proč? Tento druh ryby potřebuje mít v akváriu pořád 24 °C. Jelikož je to ryba až z Indie, potřebuje teplou vodu. Hlavně ne až moc horkou. Na oteplení vody slouží termostat. To je takový černý váleček, který musí být vždy ponořený pod vodou jinak to nebude fungovat. Nemusí ležet úplně na dně, to zas ne, stačí tak dva milimetry. Aby vám ta ryba vydržela, musí být v akváriu sama, jinak by se vice ryb pozabíjelo navzájem. Pokud to ale bude kluk a holka, tak by to měli přežít. To poznáte podle bublinek na hladině.  Akvárko mají ryby raději do obdélníku či čtverce, aby věděli, kde je začátek a konec. Sice je kulaté akvárko praktičtější, ale ryba tam pořád hledá konec, který samozřejmě nemůže najít a bude plavat pořád do kola. Krmení, které ryba potřebuje také k životu se dává šestkrát týdně. A dvě kuličky denně. Občas je také dobré rybě promíchat vodu, ať tam má kyslík. Nebo jenom pro pobavení jí zaťukejte na sklo a strčte jí do vody prst. 

 

Co dělat, když ryba nemá hezký ocas?

Betta Bojovnice by už sami osobě měly být hezké ryby. Zvlášť jejich rozvinutý velký barevný ocas. Někdy se může však stát, že se dvě ryby poperou a pak se jim utrhne, nebo se o něco pořežou. Jestli však chcete, aby ho měla alespoň o trochu lepší, tak jí do vody dejte nějaké malé zrcadlo. Když je to Betta Bojovnice, tak už jenom z názvu vyplívá, že ryba bojuje. A právě před tím zrcadlem se naježí a rozzlobí. Tím by se jí mohl právě ten ocas víc roztáhnout.

Reklama

Rada na závěr

Když máte kočku, tak je lepší mít v akváriu nějakou větší rostlinu. Ryba se tak do rostliny může schovat a kočka ji neuvidí.




Diskuze

Pro vstup do diskuze se přihlašte


Reklama



Reklama