Na výlet do zahraničí #2 - Elba - Porto Azuro

29. března 2022

Terka
Chcete vyrazit na pořádnou dovolenou? Krásné a průhledné moře, horký písek pálící do nohou? To je přesně Elba. Vyzkoušejte a uvidíte.


Úvod

A je tu 2. díl tohoto skvělého seriálu Na výlet do zahraničí. Snad se budete inspirovat tímto dílem a vyrazíte na Elbu a neodradí vás delší cesta. Však pak sami uvidíte to nádherné čiré moře. Copak vám nechybí teplé pláže pálící do nohou, opalování a lenošení na lehátku s knížkou, a hlavně to teplo, kde se pořádně ohřejete? Když vám to tu popisuji, hned bych taky vyrazila. Vždy jsme tam hledali mušle zahrabané v písku a soutěžili, kdo najde tu nejhezčí, nebo jsem lovila pod vodou "řasokoule" a pak si je schovala do kelímku s vodou. Taky to děláte? Jestli ne, tak vyrazte a zkuste to také.

 

Plážové sporty

Jestli si chcete zpestřit váš pobyt na pláži, tak si nezapomeňte vzít třeba badmintonovou pálku, volejbalový míč a tak dále. Dobré je, že když se zapotíte, což je možné v tom vedru, tak se můžete schladit v moři. Můžete plavat kilometry daleko a překonat se. Mě třeba motivují mé hodinky, které mi měří kolik jsem uplavala kilometrů. Ale někdo není plavecký tip a nechce trhat rekordy, proto si můžete půjčit šlapadlo a vyrazit na moře.

Reklama

Potápění

Už jste se potápěli na Elbě? Ten pocit, když skočíte do vody. Jako kdyby se zastavil svět. Jste tam jen vy a voda. Obzvlášť mě fascinuje ten klid. Nic neslyšíte, žádné děti pobíhající po pláži ani prodavače, kteří se snaží prodat své zboží. Jen žbluňkání vody. Když budete potichu, možná uvidíte i ryby. Ještě nikdy, když jsme byli na dovolené jsem neviděla tak čisté a průzračné moře jako tady, a proto jsem tam nikdy neviděla ryby. Tady jsem to štěstí měla. V klidu jsem se potápěla, když tam ke mně připlavala ryba. Já jsem se jí lekla, protože jsem jí nečekala. Byla krásná, to jo, ale vyděsila mě a jistě se mě taky lekla a radši odplavala a já taky. 




Historie

I na Elbě můžete zkoumat historii. Jezdí se tam také kvůli slavnému vojevůdci Napoleonovi Bonaparte, který tu byl uvězněn. Více informací se dozvíte v tomto článku Napoleon Bonaparte. Dokonce se můžete podívat i na jeho vilu. Je krásná, zvlášť se mi líbí její zahrada.

 

Mapa

Závěr

+ cesta trajektem po moři, kterou jsme si užili

+ krásné čisté moře

+ můžete si půjčit šlapadla 

+ opálíte se

- daleká cesta

Moc se mi tam líbilo. Krásná dovolená. Jela bych tam klidně znova a všem ji můžu doporučit.






Diskuze

Pro vstup do diskuze se přihlašte


Reklama



Reklama