Na výlet do zahraničí #1 - Rakousko - Filzmoos

12. února 2022

Terka
Vyrazte na výlet do zahraničí. Nevíte kam? Zkuste třeba krásné Rakousko a rovnou město Filzmoos.


Úvod

Je tady první díl tohoto seriálu Na výlet do zahraničí. Snad se vám tento seriál bude líbit a budete se inspirovat tipy na výlety. Pokud vás více zajímají méně známá místa v Čechách, můžete si přečíst seriál Na výlet bez lidí. Dnes vám totiž přiblížím jedno rakouské město Filzmoos. Toto místo můžete navštívit jak v zimně, tak i v létě, na jaře a na podzim. Já jsem tam byla zrovna v zimě a moc jsem si to užila. Měli jsme s sebou lyže a chtěli jsme i na běžky, které jsme zapomněli doma v Čechách. Nahradili jsme si to turistikou po okolí. Je to tam krásné kolem jsou velké a husté lesy, nadýcháte se čerstvého alpského vzduchu a můžete se svézt i v kočáře s koňmi. Najdou se tam i nějaké kopce pro sáňkování, nebo bobování.




Zimní prázdniny

Pokud jste milovníci lyží, tak si je určitě vemte s sebou. Jsou tam krásné kopce na sjezd, které si zamilujete. Vyjedete lanovkou a nahoře si můžete dát něco dobrého. Myslím, že tam najdete kopce i pro začínající lyžaře, nebo pro menší. Dokonce se i v některých oblastech můžete podívat přes počítač kolik jste ujeli na lyžích kilometrů. Potřebujete k tomu jen váš skipas, který přiložíte ke speciálnímu počítači a tam to uvidíte. Grafy si poté můžete vytisknout na památku. Nepochybně tam budou i běžkařské trasy, které musíte vyzkoušet, pokud si je také nezapomenete. 

Reklama

Letní prázdniny

Myslíte si, že na hory se jezdí jen v zimě? Ne, můžete i v létě. Nevadí, že tam není sníh. Přece se můžete projít po horách i bez lyží. A co jen po horách všude v lese, po louce, po městě, no zkrátka kdekoliv.

 

Okolí Filzmoos

Nudit se tam nebudete, protože je tam mnoho obchodů s lyžemi, kavárny, supermarket, kostel a podobné věci.





Mapa

Závěr

+ není to z Česka zas tak daleko

+ procvičíte si vaše lyžování, běžkování apod.

+ je tam hodně sjezdovek

- večer a ráno tam několikrát zvoní kostelní zvon

Ve Filzmoos se mi líbilo jela bych tam zase, třeba i v létě. Neváhejte a taky vyražte






Diskuze

Pro vstup do diskuze se přihlašte


Reklama



Reklama